Jeff

Igazán tele volt már a hócipője az egész életével. A felesége elhagyta, a kaszinóban kisemmizték, pedig sosem játszott szerencsejátékokat, de a válás után igazán nem volt jobb ötlete. Visszaszokott a dohányzásra is, három évvel ezelőtti műtétje ellenére, amikor jóindulatú daganatot távolítottak el a szervezetéből. Prosztata gondokkal küzdött az utóbbi hónapokban, nemi betegséget is szedett össze egy prostituálttól, ami viszont végképp kétségbeejtette, az a macskája eltűnése volt. Itt elszakadt a cérna, és érezte, hogy nem bírja tovább. Az élete mit sem ér, és először elgondolkozott az öngyilkosság lehetőségén. Addig-addig gondolkozottt rajta, míg az elméletet gyakorlat követte, és a fájdalommentes elmúlás reményében magára nyitotta a gázcsapot.

Ahogy üldögélt a konyhában, és egy utolsó összegzést készített, arra jutott, hogy de hiszen ennél már csak jobb lehet, és hirtelen életigenlésében felpattanva elzárta a gázt. Leroskadt egy székre és kezébe temette az arcát, édesanyja halála óta először ismét sírni kezdett, majd remegő kézzel húzott ki egy szál cigarettát a dobozból. Az utolsót, holnap megint venni kell - futott át az agyán, majd úgy gondolta, mégis inkább abbahagyja az önpusztítást. De legyen ez az utolsó szál. Nem is sejtette, hogy valóban az utolsó szál lesz, hiszen ismerte már magát annyira, hogy sejtse, ennél azért nagyobb elhatározásra és külső segítségre is szüksége lesz. Lett volna.

A tűzoltók meglepő pontossággal rekonstruálták a helyzetet két órával később, Jeff (maradványainak) temetésén pedig sokan jelentek meg őszinte részvétet és tátongó űrt érezve.

A macska két héttel eltűnése után hazatért. Szerencséjére Annie (Jeff volt felesége) éppen arra járt, így befogadta halott exférje imádott házikedvencét.

Címkék: tűz