ifj. Charles Reynolds, Rosemary Serra, ismeretlen tolvaj és Morgós

Az este tökéletesen alakult az ifjú pár számára. Még csak pár napja ismerik egymást, de úgy érezték, mintha már évek óta együtt lennének. A parkban nevetgélve sétáltak, közben egy utcai árusnál megálltak hot-dogot vásárolni.

A kajával már csaknem végeztek, amikor bekanyarodtak egy sikátorba. Meglepetésükre egy férfi lépett eléjük. Kopott dzsekit és farmert viselt, de a majdhogynem vadiúj baseball sapkája csak úgy csillogott a szegényes közvilágításban. Hangján a nyugodtág érződött, mikor követelte minden pénzüket és ékszerüket. A pár az ijedtségtől ledermedt, a hotdog utolsó, legfinomabb falatja pedig a földön végezte.

Mire az órák és a gyűrűk lekerültek, a nő sírva fakadt. A rabló ekkor érezte úgy, hogy ideje távozni frissen szerzett zsákmányával. A sikátorból kirohant, elindult a folyó felé. A parkban egy idős néni sétáltatta a kutyamenhelyről megmentett új kutyáját.

A néni azt viszont nem tudta, hogy Morgós (mert így nevezte el a kutyát) régebben kutyaviadalokon vett részt, így eléggé passzív agresszív volt. Amint meglátta a futó alakot, kiszabadult a póráz fogságából, és nekieredt. A rablót egy-két másodperc múlva már le is terítette, majd egy jólirányzott harapással eltörte a nyakát.

A fiatal pár ekkor már kikecmergett a sikátorból, és rémülten figyelték az eseményeket. A nő a sok vér és a haláltusa láttán sikoltozásba kezdett, amit a kutya fenyegetésként asszociált, és újabb támadást indított, majd a párt is ledöntötte lábukról, és végzett velük.

Az öreg néniben csak ekkor tudatosultak a történtek, és próbálván menteni a menthetőt rászólt Morgósra, hogy azonnal feküdjön. A kutya szótfogadón lehevert a hot-dog falatok mellett, és jókedvűen elfogyasztotta azokat.

Másnap a sintérek a néni könyörgése ellenére elvitték a kutyát, majd bírósági végzés megszerzése után elaltatták.

Címkék: kutya, rablás