Kaito Miura, Shin Aoki és körülbelül nyolcvanháromezer ismeretlen

A 20. század legnagyobb bűvészmutatványaként lett meghírdetve az a műsor, amit ezen a nyári napon készítettek elő a színpadépítők, tv-sek, és egyéb munkások. A mutatvány alapja az, hogy (a saját magát mágusként aposztrofáló) Kaito Miura egy egész stadionnyi embert hipnotizál, majd ráveszi őket, hogy polkát táncoljanak. A brossúra szerint ehhez senkinek nem kell tudnia még egy lépést sem az említett táncból.

Estére a stadionban telt ház lett, ez két-három ezer stábtagtagot és 80 ezer nézőt jelentett. A közönség tombolt, éljenzett. Mindenki extázisban volt, hogy részese lehet a történelemnek. A nagy pillanatban Kaito elmondta a varázsigét, és ezután mindenki maga elé meredt. A külvilág felé az egész stadion elnémült: az operatőrök, riporterek, biztonsági őrök, és mindenki más is csak állt bambán, várva további utasításokat.

A tv-stúdióknak természetesen nem ez volt a céljuk, főleg mivel így szenzáció helyett önlejáratást közvetítenek. A bűvész épp belekezdett a tánclépésekre parancsoló varázsigébe, amikor a tömegből egy ember kiszaladt a színpadra. Shin Aoki volt, Kaito legnagyobb vetélytársa.

Az emelvényen heves szócsata következett, gyanusítgatásokkal, és a múlt sérelmeinek felidézésével. A csatornák reklámszakemberei ekkor a kezüket dörzsölték, tudták hogy még jó pár hónapra előre megnyerhetik maguknak a nézőket békítő és párbaj show-kkal. Egy bő negyedóra vita után előkerült egy kés, majd dulakodás közepette Kaito életét vesztette. Shin ezek után a mikrofonhoz lépett, és pár egyszerű latin szóval rávette az egész hipnotizált sereget, hogy az első kezük ügyébe eső éles tárggyal vágják fel az ereiket.

A tv-nézők 1-2 percig azt hitték, ez is a műsor része. Ám a csatornák technikai hibára való hivatkozásánál bevágott hosszú reklámszünetnél már mindenkinek világos lett, hogy valami nincs rendben.

Shin Aoki gyorsított eljárásban méreginjekció általi halálra ítélték, 4 nap múlva kivégezték.

Címkék: tömeg, stadion, bűvész