Nóri

A Murders együttes fél évvel ezelőtt robbant be a köztudatba. Évekig csak kis bárokba és házibulikra voltak hivatalosak, ám miután csatlakozott a bandához az új basszusgitáros, onnantól nem volt megállás. Ő Nóri, akinek egyedi látásmódja olyan ötleteket vitt a csapatba, aminek lévén jobban tudtak a közönség felé nyitni.
Nórinak volt egy egyedi szokása is, ami a régi, kezdő éveiből maradt rá. Minden rossz előadás végén széttörte (az akkoriban még csak ócska) gitárokat, ezzel próbált egy-egy bukásból felkelni, jelezni az emberekkel hogy nem ő, hanem a hangszer a hibás a rossz játékért. Ezt a szokást megtartotta, habár az ok-okozati tényező visszaszorult a homályba, és csak a show maradt a helyébe.
Pár hete történt, hogy rosszul sült el ez a hagyomány. Egy rajongót ugyanis szerencsétlen szögben találták el az egyik méregdrága gitár szét szálló darabkái, és arcát felismerhetetlenségig szétvágták. A bandát beperelte, de mivel annak ügyvédje volt annyira előrelátó, hogy a jegyekre elhelyezett egy apró betűs részt, ami minden felelősséget elhárít róla és klienseiről, a per gyorsan lezárult.
Az áldozat egy este megint elment egy koncertre, de ezúttal inkább a bosszú hajtotta őt, mintsem a szenvedély. Ismerősének hála tudott szerezni egy backstage belépőt, ami céljait segítette elő. A kellő pillanatban elindult Nóri öltözője felé, és benyitott.
Alázatot és rajongást színlelve sikerült elkérnie az aznapi gitár maradványait, majd egy gyors mozdulattal kihúzta az egyik gitárhúrt, és Nóri nyaka köré tekerte. A lány hiába védekezett, nem talált fogást támadóján, egy-két percen belül könnybe lábadt szemekkel kilehelte a lelkét.
Mire megtalálták a holttestét, a gyilkosnak hűlt helye volt, és azóta se látta senki, még családja se.